Boogie Lab u zagrebačkom Arena Centru

Projekti | 20 svibnja, 2024

Ovako izgleda novi Boogie Lab u zagrebačkom Arena Centru

Prostor potpisuje arhitektica Mia Petričević iz Studia Bunker

Autor: Haus

Godinu dana nakon što je originalni Boogie Lab otvoren u Ulici kneza Borne u Zagrebu, u sklopu stambenog kompleksa Park kneževa, nova, druga po redu lokacija otvara se 27. svibnja u prizemlju Arena Centra.

Prostor potpisuje arhitektica Mia Petričević iz Studia Bunker koja je radila i na prvomBoogie Labu, a koja je cijeli koncept opisala nedavno usred intenzivnih radova.

Foto: Boogie Lab

“Osnovni koncept dizajna prostora, materijali i tonovi postavljani su u prvom lokalu u Parku Kneževa. Pomno razmišljajući i želeći poboljšati dosadašnje uratke dali smo si zadatak da u svaki sljedeći unosimo dodatne inovacije, koje se nadovezuju na postojeći, ali ga nadograđuju. Svaka lokacija svojom kvadraturom, gabaritima, tehničkim zahtjevima nalaže određene prilagodbe koje smo prihvatili kao izazov”, rekla je arhitektica.

Foto: Boogie Lab
Foto: Boogie Lab

Veliki stol i disco kugla

Novi Boogie Lab na Laništu ima 250 kvadrata unutrašnjeg prostora i 200 kvadrata terase, od kojih su oboje ispunjeni gomilom biljaka, njih gotovo 300. Interijerom ovog miksa craft pekarne, bistroa i bara dominira i pult za pripremu proizvoda te golemi okrugli stol nad kojim visi velika zabavna disco kugla.

Foto: Boogie Lab
Foto: Boogie Lab
Foto: Boogie Lab

“Prostor pripreme proizvoda, pozicioniran na samom ulazu u novi lokal, podsjeća na veliki jukebox, kreativnu mašinu cijele priče. Centralni prostor naglašen je kružnim stolom, koji je možda najvedrija i najzabavnija točka prostora, a dodatnu atraktivnost daje stropno kružno ogledalo promjera četiri metra”, opisala je Petričević.

Foto: Boogie Lab
Foto: Boogie Lab