Vijesti | 12 travnja, 2024

Novo širenje hrvatskog lanca Muzeja iluzija; u Kopenhagenu upravo otvoren u prostoru od 1200 m2

Najveći europski Muzej iluzija otvoren je u centru Kopenhagena, nudi 70 eksponata

Autor: Haus

Hrvatski lanac Muzeja iluzija i dalje se širi; u Kopenhagenu je upravo otvoren dosad najveći u Europi. Prostor od 1200 m2 smješten je u centru grada, a u njemu je raspoređeno 70 eksponata od kojih neki dosad ranije nikad nisu predstavljeni. 

Ti isti eksponati i iluzije nastaju u Hrvatskoj, stvara ih Metamorfozin razvojno-istraživački tim u Oroslavju. Metamorfoza je, naime, hrvatska kompanija koja stoji iza cijelog koncepta Muzeja iluzija, a koji se u međuvremenu proširio po cijelom svijetu; imaju 50 lokacija u 25 država. 

Foto: Simon Bang

Najveći je u Las Vegasu

“Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo. Nastavljamo s našim širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu”, stoji u izjavi Tea Širole, direktora tvrtke čije je sjedište u Zagrebu gdje je sve i počelo.

Foto: Simon Bang

Naime, cijeli koncept je začet na ideji osnivača i vlasnika prvog Muzeja Iluzija koji je 2015. otvoren u zagrebačkoj Ilici, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića. U međuvremenu je Metamorfoza proširila franšizu diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike, a uskoro, kako najavljuju, u SAD-u otvaraju još jedan ured.

Foto: Simon Bang