Koprivnica

Vijesti | 15 svibnja, 2024

Koprivnica kreće u veliku transformaciju gradske jezgre, upravo raspisan natječaj

Raspisan je urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za izgradnju tržnice i polivalentnog centra

Autor: Haus

Koprivnica je raspisala urbanističko-arhitektonski natječaj za izradu idejnog rješenja za izgradnju tržnice i polivalentnog centra u gradskoj jezgri. Radi se o golemom projektu za koji je već najavljeno da bi trebao preobraziti dio najužeg centra Koprivnice, a koji uključuje “novu gradsku tržnicu, polivalentni centar u kojem će se nalaziti dodatni prostori knjižnice te prostori za rad organizacija civilnog društva, parkiralište, intermodalni terminal, okoliš…”.

“Cilj ove investicije je pružanje što bolje kvalitete javnog života grada te što veća pristupačnost javnih usluga građanima”, poručuju iz Grada.

Vrijednost investicije sedam milijuna eura

Radi se o lokaciji u unutrašnjosti bloka u centru istočno od zgrade gradske uprave, gdje se danas nalaze tržnica i parkiralište, a procjena vrijednosti investicije je oko sedam milijuna eura, javljaju iz Grada.

“U anketnom dijelu natječaja u istočnom dijelu bloka u vlasništvu Grada, autori idejnog rješenja propituju mogućnost gradnje prema vlastitom prijedlogu, u sjevernom dijelu bloka u privatnom vlasništvu stanara stambenih zgrada, autori predlažu način uređenja partera, a u zapadnom dijelu bloka u vlasništvu Grada, autori planiraju zgradu gradskog arhiva”, detaljiziraju gradske vlasti.

Na jesen bismo trebali znati kako će izgledati

Natječaj provodi Udruženje hrvatskih arhitekata, a raspisan je 15. svibnja. Rok za predaju natječajnih radova u prvom stupnju je 2. srpnja, a u drugom 1. listopada. Dakle, ako će sve ići prema planu na jesen bismo trebali znati kako će izgledati novi centar Koprivnice.

“Na temelju izrađene projektno-tehničke dokumentacija Raspisivač će provesti postupke javne nabave radova i robe ukupne procijenjene vrijednosti investicije 7.033.100,00 EUR bez PDV-a”, stoji na stranicama Grada Koprivnice.