Vijesti | 16 travnja, 2024

I ako niste gamer, mogla bi vam se dopasti Ikeina nova gaming kolekcija

Kolekciju Brännboll premijerno predstavljaju na milanskom sajmu

Autor: Haus

Ikea će na milanskom salonu namještaja predstaviti svoju novu kolekciju gaming namještaja nazvanu Brännboll, a koja uključuje 20 komada stolaca i fotelja, raznih vrsta spremišta i dodataka dizajniranih tako da se stope s domom kada se ne koriste.

Među njima je, između ostalog, njihov “prvi uspješan pokušaj namještaja na napuhavanje”, moderna verzija stolca za ljuljanje te razna rješenja za spremanje gadgeta.

Kolekcija je potaknuta nedavnim izvještajem da je broj gamera u 2023. godini u svijetu dosegao 3,3 milijarde, zbog čega u Ikei smatraju da je gaming “najveći svjetski hobi”.

Fotelja na napuhavanje Foto: Ikea
Fotelju se može objesiti kad je se ne upotrebljava Foto: Ikea

Fleksibilna kolekcija

“Za kolekciju Brännboll dosta smo se usredotočili na ljude koji se ne poistovjećuju sa stereotipima povezanim s time da su gameri”, rekao je za Dezeen Ikein produkt dizajner Philip Dilé.

Fotelja koja se može razvući Foto: Ikea
Razvučena fotelja Foto: Ikea

“Namještaj za igranje igrica inače je vrlo ograničen uvijek istom estetikom te se uglavnom fokusira na radni stol. Estetika koja često prevladava je vrlo mračna, cyberpunk stila, s jakim neonskim bojama i RGB svjetlima”, rekao je. 

Kolekcija nudi različite verzije spremišta za gaming alate Foto: Ikea
Ova kutija se može pretvoriti u stolić Foto: Ikea

Ova kolekcija dizajnirana je da bude pokretna i fleksibilna kako bi gameri mogli igrati u različitim sobama svog doma i na različitim platformama; od ručnih konzola do VR opreme. “Odabrali smo vrlo razigran pristup… Željeli smo proizvode koji mogu biti vrlo učinkoviti kada to želite, ali i vrlo udobni kada se samo opuštate i družite”, objasnio je Dilé.