Nekretnine | 23 travnja, 2024

Minijaturni stanovi za najam, po divovskim cijenama

Stan od 27 m2 iznajmljuje se za 970 eura. I to je samo početak

Autor: Haus

Što više reći o cijenama nekretnina u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu, a da nije još jedna tirada proizišla iz vlastite frustriranosti?

Cijene su divovske, prosječni građanin s prosječnim primanjima teško da si može priuštiti kupovinu nekog donekle pristojnog stana, a stanje s najmom još je tužnije.

Jednosoban stančić s galerijom

Najam stana u Hrvatskoj polako, naime, postaje ozbiljan luksuz. Ako nemate vlastitu nekretninu i niste bogati, velike su šanse da je jedino što si možete priuštiti u Zagrebu, Splitu, pa čak i Samoboru; neki sobičak, neugledna garsonijerica u okolici grada ili pak ozbiljna rupa u koju nitko desetljećima nije uložio ni kune.

Ali svaki put kad pomislimo da više nema iznenađenja, nekako se opet iznenadimo. Tako smo slučajno naišli na ovaj zagrebački stančić kod kojeg su nas privukle dvije brojke: 27 i 970. Garsonijera na Trešnjevci ima, naime, 27 m2, a mjesečno će vas koštati – 970 eura. Radi se o jednoj prostoriji u kojoj su dnevni boravak, blagavaonica i kuhinja te galerija za spavanje, a detaljnije ga možete proučiti ovdje na oglasu.

Oglas za garsonijeru Foto: Screenshot/Njuškalo

Mnoštvo malih stanova divovskih cijena

I kao što pretpostavljate, ova zagrebačka garsonijera nije iznimka. Potaknuti njome pregledali smo oglasnik i pronašli nepregledno mnoštvo malih stanova koji se iznajmljuju po 750, 900 ili 1500 eura. U nastavku vam donosimo tek neke od njih:

  • *sve slike su screenshotovi oglasa

Zagreb – Dubrava: 38 m2, 1100 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je u Donjoj Dubravi, sastoji se od hodnika, prostora u kojem su dnevni boravak i kuhinja, spavaće sobe i kupaonice. Može se koristiti zajednička terasa u dvorištu, parking je ispred zgrade. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – centar: 33 m2, 900 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je na Trgu bana Jelačića, u dvorišnom dijelu. U jednoj prostoriji su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica, na galeriji spavaći dio. U cijenu najma je uključen dio režija; uključuju internet, struju ne. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Split – centar: 39 m2, 1350 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan u centru Splita sastoji se od spavaće sobe, kupaonice, dnevnog boravka spojenog s kuhinjom i blagovaonicom te balkona. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Samobor – centar: 32 m2, 700 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan u centru Samobora, “ukupne podne površine 52 m2, korisne vrijednosti 32 m2”. Sastoji se od jedne sobe u kojoj su kuhinja, dnevni i spavaći dio, te hodnika i kupaonice. Ispred ulaza je terasa. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – Knežija: 25 m2, 750 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Garsonijera ima 25,33 m2 te garažno mjesto. Nalazi se u Horvačanskoj, zgrada je iz 2023. godine. Oglas možete detaljnije pogledati ovdje.


Lovran: 35 m2, 1200 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je prvi red do mora, sastoji se od pregrađene spavaće sobe i prostorije u kojoj su dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica te kupaonice. Ima balkon i dolazi s parkingom. Oglas možete detaljnije pogledati ovdje.


Zagreb – Trešnjevka: 38 m2, 900 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je u Ogrizovićevoj, dvosoban u novogradnji. Sastoji se od hodnika, dnevnog boravka s kuhinjom, kupaonice i odvojene spavaće sobe. Ima parkirno mjesto. Oglas možete detaljnije pogledati ovdje.


Opatija – centar: 35 m2, 1500 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan se nalazi u centru Opatije, u oglasu piše da se “sastoji od dvije spavaće sobe, svaka sa en suite kupaonicom”, kuhinje s blagovaonicom, dnevnog boravka i terase. No, u oglasu na stranici agencije također piše da je jednosoban stan s dnevnim boravkom, a na slikama se vidi samo jedna spavaća soba i jedna kupaonica, tako da nismo sigurni koja je verzija točna. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – centar: 40 m2, 1000 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je u Ulici Frane Petrića, sastoji se od hodnika i dvije sobe; u jednoj je spavaći dio, u drugoj kuhinja. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – Trnje: 40 m2, 900 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je dvosoban, u jednoj prostoriji su dnevni i kuhinja, ima odvojenu spavaću sobu. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Čavle – blizina centra: 37 m2, 800 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan u Čavlima, u Primorsko-goranskoj županiji, sastoji od kuhinje i dnevnog boravka u jednom prostoru i odvojene spavaće sobe. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – Trešnjevka: 35 m2, 800 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

Stan je blizu Remize na Trešnjevci, sastoji se od hodnika, spavaće sobe, kupaonice, dnevnog boravka s blagovaonicom i kuhinjom i balkona. Ima parkirno mjesto u dvorištu. Oglas detaljnije možete pogledati ovdje.


Zagreb – Buzin: 38 m2, 950 eura

Foto: Screenshot/Njuškalo

“Apartman će se namjestiti po potrebi klijenata u najkraćem roku, sve režije su prema potrošnji, a u cijeni je uključen i parking”, stoji u oglasu koji detaljnije možete pogledati ovdje.