Nekretnine | 2 svibnja, 2024

Prodaje se najpopularnija hrvatska kućica na drvetu

Imanje od 40.358 m² kod Karlovca, na kojem se nalaze kućica te još jedna drvena kuća, prodaje se za 400 tisuća eura

Autor: Haus

Kućice na drvetu u Hrvatskoj su postale hit tek prije nekoliko godina. Odjednom su počele iskakati u krošnjama diljem zemlje, većina ih je bila namijenjena turizmu. Jedna od prvih i najpopularnijih bila je i ostala Treehouse Resnice, drvena kuća izgrađena na imanju u naselju Cerovac Barilovički, blizu Karlovca, između Mrežnice i Korane.

Sedam godina nakon što ju je njezin vlasnik Tihomir Ožvald izgradio sam s prijateljima te godinama iznajmljivao turistima, sada je prodaje. Golemo imanje od 40.358 m², na kojem se nalaze popularna kućica te još jedna prizemnica, oglašeno je po cijeni od 400 tisuća eura.

Pritom, napomenuo nam je gospodin Ožvald kad smo se čuli oko prodaje, na zemljištu je moguće podići još deset objekata. “Po cijelom zemljištu su starine, nekadašnje ruševne kuće koje su ucrtane na parceli”, tvrdi.

Foto: Treehouse Resnice Croatia

‘Priroda vas jednostavno prestigne’

Pitamo ga zašto se odlučio na prodaju. “Malo mi je postalo naporno. Sam se ovdje borim s prirodom, to je posao za više ljudi. Recimo, uspijem pokositi pola hektara, a ima ih skoro pet. A to je samo jedna od stavki. Jednostavno, ako niste dovoljno brzi – priroda vas prestigne”, odgovara iskreno Ožvald.

Foto: Treehouse Resnice Croatia

On je cijeli zaseok kupio prije nekoliko godina kad se vratio u rodni Karlovac, nakon godina provedenih u Japanu. Činila su ga tri imanja, na kojima su živjele tri obitelji, a koja su danas Ožvaldovo zemljište.

Sada, kaže, uz imanje prodaje uhodani biznis s 23.000 pratitelja na Facebooku te se nada da će ga netko još proširiti.

Foto: Treehouse Resnice Croatia

‘Želim kupca koji će se zaljubiti u ovo mjesto’

Pitamo ga kakve kupce priželjkuje, u idealnom scenariju.

“A bilo bi divno da netko dođe i zaljubi se u ovo mjesto i ostane s obitelji, da bude kao nekada. Ali, činjenica je da su mogućnosti ove parcele velike. Radi se o građevinskom zemljištu, dio je turističke namjene. Ovdje možete podići kućice kakve želite; popularne hobbit huteve, drvene kućice, što god… I to puno njih. Kako god bilo, želim da dođe netko tko voli prirodu i tko će se lijepo brinuti o imanju”, govori.

Foto: Treehouse Resnice Croatia

Na imanju još jedna drvena kuća

Inače, drvena kućica ima 30-ak m2, a sastoji se od dnevnog boravka, spavaće sobe u potkrovlju te velike terase u krošnjama hrasta i kruške, dok je kupaonica u posebnom objektu, a roštilj se nalazi u vrtnoj sjenici.

Na imanju je još jedna kuća koju je Ožvald sagradio, odnosno sastavio. Naime, radi se o drvenoj kući od 80-ak kvadrata koju je kupio i preselio na ovu zemlju.

A što je sa strujom i vodom? “Energetski smo potpuno neovisni. Sabiremo kišnicu, a struja nam dolazi iz solarnih panela”, objašnjava Ožvald koji zasad ne želi otkrivati koji su mu daljnji planovi. Kaže samo da ih – ima.

Foto: Treehouse Resnice Croatia
Foto: Treehouse Resnice Croatia