Nekretnine | 20 ožujka, 2024

Mali pogled u jeftine, često neobične kuće diljem svijeta

Profil Cheap Old Houses objavljuje stare, predivne, ponekad čudne nekretnine kojima su dvije stvari zajedničke: nisu skupe i trebaju nekoga da ih spasi

Autor: Haus

Neke stvari na koje ćemo vam ovdje povremeno skretati pažnju, možda ste već čuli ili vidjeli. Ali, lijepo je s ljudima s kojima imate slične interese dijeliti sitnice koje volite. Jedna od njih je ovaj Instagram profil.

Cheap Old Houses svakodnevno objavljuje stare, predivne, ponekad čudne nekretnine kojima su dvije stvari zajedničke: nisu skupe i trebaju nekoga da ih spasi.

Kuće, napuštene crkve, tvornice..

Ponuđene nekretnine – bilo kuće, napuštene crkve, tvornice ili nekadašnje škole – nalaze se po cijelom svijetu; od Italije preko Grčke do Norveške i Amerike. Uglavnom im svima treba obnova, no ponekad ćete naletjeti i na neku malu senzaciju koja ne treba ni to.

Ovaj profil nam pruža pogled u predivnu, zaboravljenu arhitekturu iz cijeloga svijeta koju će – a to je ideja onih koji ga vode – netko možda spasiti.

Naime, iza cijele priče stoje Elizabeth i Ethan Finkelstein, američki par koji želi potaknuti istomišljenike da renoviraju ono što bi možda drugi srušili, usput dajući savjete kako to učiniti.

Izdali knjigu, uskoro im kreće emisija

Par je u međuvremenu objavio i knjigu ‘Cheap Old Houses: An Unconventional Guide to Loving and Restoring a Forgotten Home’, a na proljeće im izlazi i emisija.

Hrvatskih primjeraka nažalost baš i nema, ali za njih možete zapratiti neke slične profile, poput, recimo; Cheap Balkan Houses.