Vijesti | 29 travnja, 2024

Kultni Takenoko napustio Löwyjev neboder, preselio u novi prostor

Nakon osam godina provedenih na uglu Masarykove i Gundulićeve, prvi zagrebački japanski restoran odsad će biti u Preradovićevoj

Autor: Haus

Kultni zagrebački restoran Takenoko ovog se vikenda preselio iz prizemlja Löwyjevog nebodera u Masarykovoj. Nova adresa prvog japanskog restorana u Hrvatskoj je Preradovićeva 22, malo niže niz ulicu od popularnog Alcatraza. U istom prostoru nekad se davno nalazio prvi domaći fast food lanac Daily Fresh koji je u međuvremenu propao.

Vijest da se sele objavio je još prije dva mjeseca Kult Plave Kamenice, navodeći kako se restoran na uglu Masarykove i Gundulićeve borio s visokom najamninom i cjelodnevnim popunjavanjem golemog prostora.

Priprema novog prostora još je u tijeku Foto: Haus

Uređenje novog prostora

Jučer smo bacili pogled na novi Takenoko koji je u procesu selidbe; prostor ima oko 200 m2, a uređenje je decentno. Interijer je koloristički ujednačen, gotovo monokromatski, s lukovima koji na zidovima tvore reljefnu strukturu, a iza kojih se nalazi sakrivena led rasvjeta.

Glavni izvori svjetla su velika rasvjetna tijela koja daju difuzno svjetlo, dok reflektori koji se nalaze na stropu stvaraju svjetlosne akcente u prostoru. Ekipa je u nedjelju raspakiravala sjedeće garniture koje se protežu kroz veći dio restorana.

Interijer novog Takenoka Foto: Haus

Prema pisanju KPK-a, restoran će imati poseban prostor za teppanyaki, vrstu japanskog roštilja koji se često priprema pred gostima.

Još uvijek su u procesu namještanja prostora Foto: Haus
Novi restoran nalazi se u Preradovićevoj 22 Foto: Haus

Prije Masarykove u Kaptol centru

Inače, prvi Takenoko nalazio se u Kaptol centru, gdje je proveo 14 godina dok 2016. nije preselio u prizemlje Löwyjevog nebodera, u Masarykovu 22. Za tadašnje uređenje bio je zaslužan zagrebački studio Stairwell&Loft, a pitanje tko ovoga puta potpisuje interijer postavili smo restoranu koji do objave ovog članka još nije odgovorio.

Selidba inventara sa stare lokacije Foto: haus

Vijest da su napustili stari prostor danas su i sami objavili na svom Instagram profilu, ne precizirajući kad je otvorenje novog. Čim saznamo višemo informacija, objavit ćemo ih.