Vijesti | 26 ožujka, 2024

Kreće važna obnova dijelova Dioklecijanove palače

Muzej grada Splita objavio je da kreću u rekonstrukciju Podruma Dioklecijanove palače

Autor: Haus

Muzej grada Splita kreće u rekonstrukciju dijela Dioklecijanove palače. To su jučer najavili na svojim društvenim mrežama, napominjući da se radi o povijesnom zahvatu.

“Krećemo s jednom od najvažnijih rekonstrukcija u recentnoj povijesti obnove Podruma Dioklecijanove palače. U jugoistočnom dijelu palače kreću radovi čišćenja i rekonstrukcije križnih svodova o kojima ovisi i rekonstrukcija carskog triklinija, ali i izgled i sigurnost dijela grada koji ovi svodovi nose”, stoji na Facebook stranici Muzeja.

Što će obnavljati

Kako prenosi Hina, riječ je o projektu obnove i revitalizacije kulturne baštine Splita ‘Palača života – grad mijena’ kojim je obuhvaćena i obnova Stare gradske vijećnice, te dvorišta i prizemlja Muzeja grada Splita koji bi ugradnjom lifta trebao postati pristupačan osobama s invaliditetom.

Previđena je, dakle, i rekonstrukcija jugoistočne kule palače sa zgradom u Lukačićevoj 5 i južnim dijelom istočnog zida palače. Iz Grada najavljunu i izradu Plana upravljanja starom gradskom jezgrom te Akcijskog plana upravljanja posjetiteljima.